2012. március 29., csütörtök

kötött sapka...

...megint, vagy még mindig. És megint nem lett jó. Két mintaegységnyivel kevesebb szemre kezdtem, a mintán is rövidítettem egy csomót és így is nagy. Majd lebontom és megpróbálom kisebb tűvel, bár lehet, hogy a fonal nem jó ehhez, mert olyan puha (ami előny lenne), de tartásnélküli, nyúlós lett belőle a sapi. De akkor se adom fel a kísérletezést.




Minta: Nantes hat
Kötőtű: 4,5 és 5 ös tű

4 megjegyzés:

  1. Nagyon szép lett ez a sapi !Ne is add fel , mert egyszer ráérzel majd , aztán többet nem lesz gondod .Ha mérettel van problémád , érdemes próbakötést csinálni .

    VálaszTörlés
  2. Az a fura, hogy ez a sapi az eredeti szemszámmal jó lett két emberre és két gyerekre. Biztos az én fejemmel van a baj. Na meg, igen, próbakötés...tudom. De sajnos sose csinálok, mert nekem amikor csináltam is mindig rossz lett a méret :).

    VálaszTörlés
  3. Nagyon szép pedig! Együttérzek veled, mert múlt télen ugyanezen mentem keresztül, és most is hasonló gondokkal küzdök :) Bízzunk benne, hogy lassan megadja magát a fonál, és magától megkötődik, ahogy elképzelted :) Remélem teszel majd képet a végeredményről!

    VálaszTörlés
  4. Ez a sapi még mindig ebben a formában van, még nem volt szívem lebontani, várja a sorsát. De természetesen most is sapkát kötök (-bontok, kötök, bontok....) :)

    VálaszTörlés