2011. június 30., csütörtök

Játék Textilországban

1 éves lett Textilország. Ez alkalomból születésnapi játékot hirdet, ahol szuper ajándékot lehet nyerni. Részletek itt.


2011. június 27., hétfő

Kisegér...

...kisegér, minden lyukba belefér...
Van egy cicánk. Neki horgoltam ezt a kisegeret. Kincső szerette volna a boltban, hogy vegyünk a cicának játékot. Na, azt már nem! :) Inkább terápiás célzattal horgoltam neki egyet, és legalább gyakorolok, gondoltam. Kb. ennyi haszna volt, mert a hasznavehetetlen fonalaimból nem sokat tüntetett el, és a cica se játszik vele...

2011. június 16., csütörtök

Babóca, a katicalány

Ezzel a táskával párhuzamosan készült ez a Babóca, keresztlánykám kis testvérkéjének. Nagyon jó volt horgolni, mert őt végre nem ócska műszálas fonalból horgoltam, hanem pamutból. Pöttyös katicaháta hátizsákként levehető, mert a ruhája is levehető, alatta fürdőruha van.


2011. június 14., kedd

Ajándékok

Az óvónéniknek csináltunk év végi búcsúajándékot Kincsővel közösen. Ő rajzolt (imádom a rajzait!), én horgoltam...mindkettőnk azt csinálta, amit a legjobban szeret csinálni. Remélem, hogy a megajándékozottaknak is tetszett és hasznát is tudják venni. A mintát innen vettem, a méreten változtattam, a belsejébe közbélést vasaltam.

A dajka néni ajándéka:Az óvónénik ajándéka:


2011. június 10., péntek

Horgolt sapka

Megint sapka, most Koppányé. Még kora tavasszal horgoltam, de még nem jutottam el a fényképezésig. Szeretnék szép fényképeket készíteni, de túlzottan nem értek hozzá, ráadásul szép hátteret is elég nehéz találni nálunk. 
Gyapjú fonalból horgoltam,  imádom a színét, Tündi festette nekem, ezúton is köszönöm!

2011. június 9., csütörtök

Horgolt sapka

Sapkakísérleteim második eredménye. Egyszerű rövidpálcákból (vagy kispálcákból? magyarul sose tudom) áll. Ez nagy lett...


Harmadik és végre jó verzió (tél végére), a Thorpe sapi nagyobb méretben. Remélem, hogy nem fog se elnyúlni, se összemenni.

2011. június 8., szerda

Szappanruhák

Vettem vegyszermentes szappanokat és csináltam nekik ruhát, mert szép és mert azt hittem, hogy jó is. De nekem nem jött be, sajnos.


2011. június 7., kedd

Horgolt szatyor

Elvileg homokozójátékoknak horgoltam, hogy mire hazaérünk a játszótérről kihulljon belőle a homok, de olyan nagy lett, hogy eltörpülnek benne a játékok, még a labda is. Majd egyszer, ha nagyon unatkozok, visszabontom.


2011. június 6., hétfő

Fülvédő bukósisakhoz

Nem nagyon van mit írnom ehhez, pofonegyszerű, csak azért teszem be, hátha valakinek megtetszik az ötlet. Még tavasszal csináltam, amikor kicsit hűvös volt még a reggel, de a sapka már túl meleg volt. Polárból van.2011. június 2., csütörtök

Horgolt táska kislányoknak

Megláttam egy képet egy hasonló táskáról és a gyönyörű 8 éves keresztlányom jutott eszembe róla. Gondoltam, hogy meghorgolom Neki. 
Horgoltam két oválist (ezzel mindig gondban vagyok, nem is lett teljesen egyforma a kettő, egyik egy picivel nagyobb és szebb, szabályosabb, de összeállítva már nem feltűnő a különbség és a véznább került hátulra. Majd meghorgoltam a táska oldalát-alját, összehorgoltam, cipzár került rá és a tetejének egy kört horgoltam, amit rávarrtam a hátuljára. Belsejébe közbélést vasaltam, hogy kevésbé nyúljon meg, az elejét meg kevés gyönggyel díszítettem. Normális képet még nem tudtam csinálni, mert ezzel párhuzamosan hirtelen kellett elkészítenem az ovónénik év végi ajándékát és kicsit szűkös lett az idő, a gyöngyöket átadás előtt pár perccel varrtam csak rá.


Még gyöngyök nélkül: Gyöngyökkel, az autóban a tulajdonos felé vezető úton: