2011. december 28., szerda

Budding shawlette

Életem első és rögtön utána a második befejezett csipkekendője. Cinege fonalból kötöttem, lényegesen könnyebb volt kötni, mint a szegény kis befejezetlen, cérnavékonyságú fonalból kötött kendőmet. De most már "nagy" gyakorlatot szerezve lassan visszatérek arra is. A mamáknak készült, Karácsonyi ajándéknak.Ez pedig megrendelésre készült, 4-es tűvel, egyel több mintaegységgel: 
Fonal: Barka Cinege, 100 % merino gyapjú
Tű: 4,5-es kötötű

2011. december 27., kedd

horgolt hópihék

Most csináltam először ilyet és nem is vagyok velük elégedett. Az óvónéniknek készültek ajándékba, angyalkás könyvjelzők és hópihék. Nem volt itthon csak túl vastag pamutfonalam és gyapjúm...most már tudom, hogy vékonyabb pamut kellett volna. A gyapjúnak semmi tartása kikeményítve se, a Catania meg túl otromba nekem. De majd jövőre jobbak lesznek.

2011. december 17., szombat

fiús falvédő

Vééégre kész!!! Már nagyon rég elkezdtem, de mindig csak egy kis időm volt, meg volt sürgősebb. Ennek a sürgősségére meg mindig éjszaka döbbentem rá, amikor arra ébredtem, hogy Koppány fordultában lefejeli a falat... Nagyon tetszik neki :) Kincsőnek is készül majd egy lányos változat.


Hátulja:

2011. december 6., kedd

Horgolt mécsesruha

Még halottak napjára horgoltam, csak aztán megfeledkeztem róla, hogy fényképezzem.