2011. július 29., péntek

Csipke

Nagy fába vágtam a fejszémet. Venni szeretnék valami igényesebb kötőtűket, esetleg készletet. Összefutottam az Addi vándorkötőtű kezdeményezéssel és gyorsan jelentkeztem rá. Hogy tudjam, hogy milyen egy igényes tű, mert az enyémek nagyon gagyik, még anyukám is ezeket nyűtte. De csak későn vettem észre, hogy ez a szett egy csipkekötő szett és hát én még soha nem kötöttem csipkét. Kiderült, hogy még a sima és fordított szemeket se jól kötöm, így még azokat is újra kellett tanulnom. De szorgalmasan megtanultam, gyakorolgattam, volt pár napom, amíg a FONAL megérkezett. Tünde nekem festette kimondotta erre a célra. Kicsit meglepődtem, hogy ilyen vékony, soha nem láttam még csipkefonalat. De rettenetesen puha és gyönyörű a színe, nagyon jó volt, ahogy tükröződött a tűn!

Ez egy gyakorlás volt (ezt is Tünde festette, azt hiszem, hogy egyágú Rikker fonal):A FONAL felgombolyítva:


És eddig jutottam az Addi tűkkel:Nemsokára (remélem) jövök a kész kendővel és nemsokára írok az Addi tűkről is.

2011. július 28., csütörtök

Fagyitorta

Kis fagyi imádó Kincsőmnek csináltam névnapjára. Semmi extra, kész fagyit felolvasztottam, tortaformába öntöttem, majd újrafagyasztottam és feldíszítettem. Arra a következtetésre jutottam, hogy vennem kell valami habformáló alkalmatosságot, mert a készen kapható kinyomós tejszínhab nem a legalkalmasabb erre...De életem leggyorsabb tortája, ha az olvadási és a visszafagyási időt nem számolom. :)2011. július 17., vasárnap

Annipanni és Boribon

Vééégre elkészültek. Nagyon régen elkezdtem őket, akkor még csak minta alapján jöhetett szóba a horgolás, ezért kerestem egy macit és egy babát. Maradék fonalból csináltam...őket is. Addig volt jó horgolni, amíg közbe nem jött Babóca és rá nem éreztem a pamutból horgolás örömére. Szörnyű volt visszatérni ezekre a gagyi, műszálas, román fonalakra! De túl vagyok rajta, ma már teljesen másképp csinálnám...meglévő minta lévén inkább csak egy maci meg egy baba lett. A külsejüket már próbáltam úgy alakítani, hogy hasonlítson a mesebelire, de a formájukat még nem én irányítottam.2011. július 12., kedd

Koppány 3 éves

Nagy szülinapi buli volt nálunk hétvégén, Koppány 3 éves lett. :) Nagyfiú már, csak a finom, puha bőre emlékeztet arra, hogy nemrég még baba volt. Nagyfiúhoz és sok vendéghez illő torta is volt, amit a kánikulában kicsit nehezebb volt szilárd halmazállapotban tartani az elkészülésének a végéig, de fincsi volt, szerencsére mindenkinek ízlett, az ünnepeltnek is. :)

VÁNDOR ADDI CLICK LACE SZETT

Tegnap megérkezett hozzám. :)A szett 8 tűvéget (3,5 – 8 mm vastagság), 5 különböző hosszúságú (40, 50, 60, 80, 100 cm hosszú) damilt és egy összekötő elemet tartalmaz. Ezek variálásával többszáz féle különböző körkötőtű hozható létre, így minden munkához, minden darabhoz létrehozhatod a számodra tökéletes kötőtűt. A csipkemintákhoz kialakított Lace tűvégek hegye hosszabban szűkül össze, “hegyesebb” (de nem szúr), így a csipkekötésben gyakori 2 vagy 3 szem manipulálása könnyebb, illetve a tűvég rövidebb mint a hagyományos tűvégek. (És persze minden egyéb kötésmódhoz, technikához is használhatók.)
Ha te is kipróbálnád, íme a szabályok:
Mindig a szett aktuális “állomása” választja ki a következő állomást. Két hétig használja, amikor továbbküldi egy másik bloggernek akiről úgy gondolja, örülne neki ha kipróbálhatná (igényeket ér előre jelezni itt a blogon :) ). Ő használja két hétig, választ egy következő állomást, továbbküldi, stb. Szeretnénk végig követni hol jár épp a vándor, és hova tart, ezért az alábbi szabályokat kérjük tartsátok be:
1. Amikor megtudod, hogy te leszel a következő állomás, egyeztess a küldővel, hogy tudod-e épp fogadni és hova küldje a szettet.
2. Amikor megkapod a szettet, írj róla a blogodon egy bejelentkező bejegyzést, hogy lássuk, megkaptad, és egy emailt az info@1001fonal.hu email címre, csak annyit, hogy “sziasztok, nálam a szett. nevem, címem, telefonszámom”. Válaszd ki kinek küldöd tovább, és tudasd a választottal. Kérd el a pontos címét időben, hogy fel tudd adni neki amikor lejárt a két hét.
3. Amikor letelt a két hét, add fel a választottadnak a szettet gondosan becsomagolva (párnázott boríték a legjobb) elsőbbségi ajánlott levélként vagy futárszolgálattal. (Ha nem tudod személyesen átadni persze… :) ) Erről írj egy rövid emailt nekünk, hogy tudjuk elindult és hova tart (név, cím, telefonszám). (Nagyon fontos, így tudjuk követni, hogy kinél jár majd!)
4. Írd meg a tapasztalataidat nekünk és/vagy a blogodon és mutasd meg mi készült a szett segítségével!
Mi nyomon követjük, hol jár a szett és a 10. állomásnál jelezzük majd az aktuális használónak, hogy hogyan tovább – mivel ez az első ilyen vándorunk, tesztüzem, egyelőre 10 állomásosra tervezzük a túrát, de ki tudja…
A két hét “irányelv”, ha pár napot csúszol, nem gond, nekünk is sűrű az életünk, de, hogy ne szakadjon meg a lánc, kérjük, hogy 3 hétnél tovább ne tartsd magadnál a szettet!


Következő állomást már választottam, Irenka jelentkezett rá mailben, aki még szeretné kipróbálni, nála jelentkezhet.

2011. július 3., vasárnap

Horgolt cserepes virág

Még áprilisban horgoltam, csak valahogy megbújt a fényképek között a képe és elfelejtettem feltenni. Rászoktam ezekre a horgolt virágokra, ezeket szoktam kivinni a temetőbe apukámnak, ezek legalább nem hervadnak el és locsolni se kell őket. Nem utolsó sorban, ez is maradék fonalból van és sok-sok szeretettel készült. 
A minta innen van.

2011. július 1., péntek

Horgolt párnák kisszékre

Lassan-lassan fogynak a régen elkezdett dolgaim. Ez is egy ilyen volt. Elkezdtem, de aztán várta hogy szivacsot vegyek bele. De végre együtt volt minden, és már csak össze kellett varrni. Ez is a gagyi-fonal eltüntetési projektem szüleménye, hogy a kemény szék ne nyomja a kicsi popókájukat :). Ilyesmire tökéletesen jók a maradék fonalak, persze nem olyan jó élmény belőlük horgolni, de az eredmény kárpótol.